Google Sites: de ideale oplossing voor zij die zelf hun website willen onderhouden

Als webdesigner wil je je klanten de best mogelijke service bieden. Dat betekent ook dat je ze, indien ze dit wensen, de mogelijkheid wilt geven om hun website zelf aan te passen en te onderhouden. Voor klanten die geen kennis of tijd hebben om de website volledig zelf te maken, maar deze nadien wel willen aanpassen of onderhouden, is Google Sites de ideale oplossing.

Geen html of css nodig

Google Sites is de websitebouwer van Google die gebruik maakt van een drag-and-drop interface. Dit betekent dat je als gebruiker geen kennis van HTML of CSS nodig hebt om een website te maken. Je kunt eenvoudig pagina’s en elementen toevoegen, tekst en afbeeldingen bewerken en de lay-out aanpassen.

Deze gebruiksvriendelijkheid maakt Google Sites zeer geschikt voor klanten die zelf aanpassingen willen doen aan hun website. Met een paar eenvoudige klikken kunnen ze tekst, afbeeldingen en andere elementen aanpassen. Ook kunnen ze nieuwe pagina’s toevoegen of bestaande pagina’s verwijderen.

Log in pas aan

Als webdesigner bouw ik uw site naar uw wensen. Koppel hem aan de domeinnam en regel een aantal technishe aspecten zoals de hosting, dns settings en eventuele email adressen.

Zodra de website klaar is, krijgt de klant toeang tot de website. De klant kan vervolgens inloggen en zelf aanpassingen doen.

Om de klant te helpen met het gebruik van Google Sites, kan ik een handleiding of tutorial geven.

De voordelen van Google Sites voor klanten

Google Sites biedt een aantal voordelen voor klanten die zelf willen aanpassen:

  • Gebruiksvriendelijk: Google Sites is zeer gebruiksvriendelijk, ook voor mensen zonder kennis van HTML of CSS.
  • Flexibel: Google Sites biedt veel mogelijkheden voor aanpassingen.
  • Gratis: Google Sites is gratis te gebruiken.

Conclusie

Google Sites is een ideale oplossing voor klanten die zelf willen aanpassen. Met de gebruiksvriendelijke interface en de vele mogelijkheden is het voor klanten eenvoudig om zelf aanpassingen te doen aan hun website.